11.3.2008

Huovutusiltamain aikaansaannoksia

Helvetin Motivoituneiden Kutojain ensimmäinen virallinen kokoontuminen järjestettiin sunnuntaina 2.3. kuluvaa vuotta. Koska allekirjoittanut erehtyi emännöimään tilaisuutta, sai hän myös osakseen siitä raportoimisen riemun. Ja koska kuvattomat postaukset ovat tylsiä, niin täältä pesee...

Tällaisella määrällä villaa lähdimme liikkeelle. Tarkoituksena oli tehdä märkähuovutusta M:n ohjeiden mukaan, pääsiäistipuja H:n opastuksella ja vapaalankahuovutusta minun oppieni mukaisesti.


Aloitimme märkähuovutuksella. Pesuhuoneen lattialle läiskäistiin pyyhe, sen päälle bambumattoa ja sitten villaa. H suoritti empiirisen tutkimuksen siitä, voiko värjättyä bambumattoa käyttää. Totesimme, että eipä oikeastaan, sillä siitä lähtee väriä.



Kunnianhimoisena tavoitteena oli huovuttaa jonkinlaiset laukut. Siksi sijoittelimme ensimmäisen villakerroksen päälle muovista leikatun laukun kaavan.


Ennen toista villakerrosta ensimmäisen kerroksen reunat käännettiin muovin päälle ja niitä lotrattiin marseillesaippua-vesiliuoksella.



H:n pääsiäistipuresepti oli ihan toimiva sinälläänkin, eli vaahtomuovista (?) leikataan tipun runko, jonka päälle sitten neulahuovutetaan villaa. Tosin keltaista villaa meillä ei juurikaan ollut ja siitä syystä tipuloiden väritys vaihteli. Teimme myös lisää empiirisiä kokeita: alkuun neulahuovutetut tipuset upotettiin saippuaveteen ja märkähuovutettiin loppuun. Miten siinä kävi, näette tuonnempana.


Tässä vielä keskeneräinen ja kohtalaisen keltainen tipunen.


Vapaalankahuovutusta seuraavaksi. Lakana lattialle ja lankaa päälle. Teimme H:lle yhteisöllisesti huivin, sillä aikaa ei ollut tehdä kaikille jotain.


Lähikuva huivin kukkasista ennen pesukokekeikkaa.


Lopuksi huovuttelimme vielä "yksisivuiset" villalevyt.

Ja sitten niitä aikaansaannoksia.



"Tipu kukkarossa" eli alkuunsa neulahuovutettu ja lopuksi märkähuovutettu tipunen märkähuovutetussa pussukassa.


Kimppakuvia kaikista aikaansaannoksistamme. Tai no, tuon punaisen paholaistipun H oli tehnyt jo etukäteen.

Lähikuvassa M:n huovuttama pussi.


H:n tipunen ja pussukka, josta tuli sittemmin tipusen pesä.



Vapaalankahuovutushuivista muutama kuva pesun jälkeen. Se kaipaisi ehkä vielä toisen pesukierroksen (sekä paremman valokuvaajan, jotta huivista saisi paremmin selkoa...)


Minun ja H:n lopputyöksi huovuttamat villaläpyskät. Seassa on jotain lankaa, en muista mitä, sekä silkkikuitua(?).

Oma pussukkani meni ns. pipariksi, sillä sen saumat eivät huopuneet kunnolla. Siksi leikkelin sen kappaleiksi ja askartelin tällaisen pikkukukkaron. Joka sekin meinasi mennä pipariksi, mutta onnistui jotenkuten lopulta...

Ei kommentteja: